Opleiding: Reanimatie en AED (Hartstichting)

 

”112, daar red je levens mee”

 

Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Iedere week krijgen er ongeveer 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Gelukkig verdubbelt de kans op overleven als er een reanimatie gestart wordt door omstanders.

Reanimatiepartner van de Hartstichting

Al meer dan 30 jaar maakt de Nederlandse Hartstichting het reanimatieonderwijs voor iedereen toegankelijk. Reanimatiepartners van de Hartstichting zijn vrijwilligers die verspreid over het land reanimatie- en AED-cursussen organiseren. Momenteel op ruim 300 locaties in het land. De Hartstichting ondersteunt hen actief met lesboekjes, advies en voorlichting. Reanimatiepartners hebben geen winstoogmerk, waardoor de cursuskosten laag zijn. Alle kosten zoals zaalhuur, administratiekosten, aanschaf en onderhoud materiaal en een onkostenvergoeding voor de instructeur, worden betaald uit bijdragen van de cursisten.

Convenant
Een organisatie mag zich een ‘Reanimatiepartner van de Hartstichting’ noemen, nadat een convenant is ondertekend. Zo gaan de Hartstichting en de Reanimatiepartner een geregistreerd partnerschap aan.

NRR gecertificeerd
Een door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gecertificeerde instructeur verzorgt de opleiding en de herhaling.

Lesboek
Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het lesboek “Basale Reanimatie inclusief de Automatische Externe Defibrillatie”. Dit is een uitgave van Nederlandse Reanimatieraad.

Voor wie?
Iedereen kan zich aanmelden voor een reanimatie en AED-cursus. Voor deze opleiding hoeft u geen geldig EHBO diploma te hebben.

Vergoeding zorgverzekeraars 
De Hartstichting heeft geen afspraken gemaakt met zorgverzekeraars. Wel vergoeden een aantal zorgverzekeraars de (herhaling) opleidingen. 

U leert hoe:
– U een hartstilstand herkent
– Het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer controleert
– Moet reanimeren
– De AED eruitziet, hoe deze werkt en hoe u dit apparaat moet gebruiken

Informatie

Klik hier om je aan te melden

Reanimatie les bij u thuis
Het is mogelijk dat onze instructeur bij u thuis komt en daar de reanimatie les komt geven.
Wat daar wel voor nodig is: een groep van minimaal 6 personen

Wilt u meer informatie over deze manier? Stuur dan even een mailtje naar: [email protected]